-->

Zengin Olmak için Doğru Yolda Olduğunuzun 10 İşareti


Zengin olmayı bir hayalden öteye taşımak için bazı adımlar atmış olabilirsiniz. Elbette bu yol kolay bir yol değildir; oldukça zorlu ve engebeli olabilir. Bu nedenle vazgeçmeden, azimli bir şekilde, zorluklara göğüs gererek ilerlemeniz gerekiyor. Peki, ya yanlış yolda olduğunuz konusunda tereddütleriniz varsa? Zengin olmak için giriştiğiniz işler, ya size koca bir servet kazandırmazsa, ne yapardınız?
Hayalinizi gerçekleştirmek için girdiğiniz yolda mutlaka hatalarınız olacaktır. Günümüzün büyük buluşları yapılırken de, birçok hata ile karşılaşılmıştır. Ama hala günümüzün en önemli icatları onlar. Zengin olmak için belirlediğiniz yolda da hatalarınız olacaktır. İnişli – çıkışlı olan bu yolda, azimli ve kendinden emin adımlarla ilerlemeniz ise en önemli noktayı oluşturuyor.
Bill Gates’in çok ünlü bir sözü vardır; “Fakir doğmak sizin suçunuz değildir; ama fakir ölmek sizin suçunuzdur!” Bu nedenle parasızım diye sızlanmayı bırakmalı ve bir an önce hareket geçmelisiniz. Yorulmadan çalışmalı, zihninizi açık tutmalı, iyimser olmalı ve dünyada ne olup bitiyor takip etmelisiniz.
Şimdi sizlerle zengin olmak için çıktığınız yolun doğru olup olmadığını gösterecek işaretleri paylaşmak istiyorum:

1Beş Kuruşun Hesabını Yapmak

Beş Kuruşun Hesabını YapmakGörmezden geldiğimiz bozuk paralar bile zengin olma yolunda size destek olacaktır. Birçok varlıklı kişinin bu hesabı yaptığını gördüğünüz zaman, onu hemen cimrilikle yargılarsınız. Ama o kişi, değersiz gördüğünüz bozuk paranın ne kadar kıymetli olduğunun farkındadır. Bu nedenle küçük de olsa, bir yerlerden tasarruf ediyorsanız, zengin olmaya doğru gidiyorsunuz demektir. Yaptığınız alışverişlerde bilinçli bir tüketici olmanız, giderlerinizin minimum olmasını sağlayacaktır. Bu sayede de elinizdeki parayı daha etkili bir şekilde kullanabileceksiniz.

2Paranızı Çalıştırın

Paranızı ÇalıştırınYaptığınız birikimler veya elinize geçen yüklüce bir miktar parayı çalıştırmak, değerine değer katmanızı sağlayacaktır. Peki, para nasıl çalışır? Elbette yatırımlarla çalışır. Zengin olmaya giden yolda, yatırımlara yer vermemişseniz, bir süre sonra bir şeylerin ters gittiğini göreceksiniz. Oysaki yaptığınız birikimleri bir köşede bekletmek yerine çalıştırmış olsaydınız, belki de 2 kat daha fazla birikimiz olacaktır.
Yatırım yapmak sözü gözünüzü korkutuyor olabilir. Ama bu korkunuzu kısa zamanda edindiğiniz bilgilerle atabilirsiniz. Çünkü günümüzde internetten yatırım dünyası hakkında sonsuz bilgiye ulaşabilir ve ücretsiz eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Paranızı yatırmak yerine çalıştırmak daha güçlü bir servetiniz olmasını sağlayacaktır!

3Zihninizi Açık Tutun

Zihninizi Açık TutunGözünüz açık olduğu kadar zihninizde açık olsun. Sürekli enerjisi yüksek bir insan olun ve zihniniz yeniliklere açık olsun. Basmakalıp bir yaşantı yerine yenilikleri keşfetmek hem daha kaliteli bir yaşam hem de daha varlıklı bir yaşam için gereklidir. Sektörel ve ekonomik anlamda, meydana gelen yenilikleri takip etmek, sizi belki de köşeyi döneceğiniz bir işe doğru götürecektir. Neden böyle bir fırsatı uyuyan beyniniz nedeniyle kaybedesiniz ki?

4Zamanı Etkili Kullanmak

Zamanı Etkili KullanmakHer saatinizi dolu dolu yaşamak zengin olma yolunda yapacağınız en önemli işlerden birisidir. Boşa geçirdiğiniz zaman eğer sizi mutsuz ediyorsa, doğru yoldasınız demektir. Günün her saatinde gerek cebinizi gerek zihninizi dolduracak işler yapmanız gerekiyor. Boş boş televizyon izlemek, miskinlik yapmak size para kazandırmaz. Ama bu vakitte okuyacağınız bir gelişim kitabı size oldukça yararlı olacaktır.

5Hedef Belirlemek

Hedef BelirlemekEğer bir gün uyandığınızda zengin olarak uyanacağınızı düşünüyorsanız yanılırsınız. Bir günde zengin olmak biraz şans eseri olacaktır. Ama zengin olmak için adım adım ilerlerseniz, attığınız temeller de sağlam olacaktır. Aniden gelen zenginlik, aniden gidebilir. Bu yüzden gideceğiniz yol için kendinize hedef belirlemeli ve hedeflere ulaşarak zenginliğe ilerlemelisiniz. Küçük hedeflerden başlayarak büyük hedeflere doğru gitmek de hata payınızı azaltacaktır.

6Not Almak

Not AlmakAttığınız her adımı, planınızda gerçekleştirdiğiniz her noktayı, hatta gün ve ayları not alarak ilerlemek de işinizi kolaylaştıracaktır. Bu şekilde organize olmuş bir şekilde hedeflerinize ilerlersiniz ve atladığınız bir nokta olup olmadığından emin olmuş olursunuz. Gittiğiniz yolda endişelere yer vermeden ilerlemek istiyorsanız, attığınız ve öğrendiğiniz şeyleri notlar almalısınız. Emin olun bu şekilde sonuçları da göreceğiniz için kendinize gerekli desteği de vermiş olacaksınız.

7İyimser Olmak

İyimser OlmakHayata ve geleceğe karşı iyimser olmak, sizi paraya bir adım daha yaklaştıracaktır. Sürekli kötümser düşünmek sizi daha fazla bunalıma itecektir ve attığınız adımlarda başarısız olma olasılığınız artacaktır. Başaracağınıza umutla inanmalı ve iyimser tutumunuzu değiştirmemelisiniz. İyimser bir bakış açısına sahip olmak zihninizin de açık olmasına yardımcı olacaktır.

8Dünyayı Takip Etmek

Dünyayı Takip EtmekZengin olmak için kabuğunuza çekilmişseniz, pek mutlu bir insan olamazsınız ve dünyadan bihaber hayata sahip olursunuz. Zengin olmak demek ufkunuzun da geniş olması demektir. Dünyada meydana gelen hemen her olay hakkında bilgi sahibi olmak, haberleri takip etmek, kültür seviyenizi arttıracaktır. Aynı zamanda zengin olmanızı sağlayacak fikirleri de size sunacaktır. Örneğin henüz ülkemizde duyulmamış ve yurtdışında tutmuş bir projeyi ülkemize uyarlayarak büyük bir başarı elde edebilirsiniz.

9Akıl Hocasına Sahip Olmak

Akıl Hocasına Sahip OlmakGünümüzde zenginlikleri ile tanıdığınız isimlerin hemen hepsinin bir akıl hocası var. Bahsettiğimiz fiziki olarak her daim yanınızda olan birisi değil. Zora düştüğünüz zamanlarda size ilham verebilecek birileri mutlaka vardır. Bu kişi Bill Gates gibi insanlar olabileceği gibi mahalle esnafı da olabilir. Önemli olan görüşleri ile size her daim destek olan ve atacağınız adımları danışabileceğiniz biri olmasıdır.

10Borçlardan Uzaklaşmak

Borçlardan UzaklaşmakBorçlarınız ve kredi kartlarınız varken zengin olmazsınız diyor, Warren Buffett. Borçlar her zaman bir adım ileri atmak istediğinizde ayağınıza takılacaktır. Borçlarınızdan kurtulmalı ve altından kalkabileceğiniz borçlara sahip olmalısınız. Borçlarınızla adım atmak yükünüzü her geçen gün biraz daha ağırlaştıracaktır. Bu nedenle yola çıkmadan önce borçlar için bir önlem almış olmanız gerekiyor.