-->

Yaşlı Wolverine geliyor

Hugh Jackman, yeni Wolverine filmi hakkında açıklamalar yaptı…

Ünlü çizgi roman serisi X-Men'in sinema uyarlamalarından ayrı olarak 2009 yılında kendine ait bir filmle beyaz perdeye konuk olan Wolverine karakterinin hikayesini devam ettirecek üçüncü bir filmin, yapım aşamasında olduğundan bir süredir haberdardık.



2000 yılında vizyona giren ilk X-Men filminden beri ünlü çizgi roman karakterini canlandıran Hugh Jackman, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla Wolverine hayranlarını çok heyecanlandırdı. Jackman, ismi şimdilik Wolverine 3 olarak anılan yeni Wolverine filminin Old Man Logan isimli çizgi romandan uyarlanabileceğini ve Wolverine'i ilk kez yaşlanmış bir halde görebileceğimizi belirtti.



Jackman, ayrıca Wolverine 3'ü ABD'de standartlarına göre 'R' sınıflandırmasında bir film olacak şekilde çekmeyi planladıklarını belirtti. ABD'de 'R' sınıflandırması, içinde belli oranda şiddet, kan ve cinsellik barındıran filmlere veriliyor.

Yönetmenliğini, 2013 yılında çektiği The Wolverine filmiyle genel olarak çizgi roman hayranlarını mutlu eden bir yapıma imza atmayı başaran James Mangold'un üstleneceği yeni Wolverine filminin senaryosunu ise çizgi roman dünyasında adı pek de iyi anılmayan Green Lantern filminin senaristi Michael Green yazacak.



Old Man Logan isimli çizgi roman serisinde ünlü mutantımız Wolverine, kıyamet sonrası bir gelecekte inzivaya çekilmiş bir halde yaşamaktadır ve uzun yıllardır pençelerini çıkarmamıştır. Amerika'nın eyalet sistemiyle yönetildiği ve Red Skull karakterinin başkan olarak hüküm sürdüğü bu distopik gelecekte Hulk karakterinin gücünü ele geçiren yeni bir çete ortaya çıkmıştır. Beklenmedik bir anda çıkıp gelen Hawkeye karakteri, Wolverine'in saklandığı yeri bulur ve ona bir yolculuğa çıkmaları gerektiğini söyler. İkili, Amerikan kırsalına doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar.

Konsusu itibariyle oldukça karışık ve çok karakterli görünen Old Man Logan serisinin bire bir olarak sinemaya uyarlanması, çizgi romanda adı geçen bazı karakterlerin film yapım haklarının doğrudan Marvel Stüdyoları'nda bulunuyor olması nedeniyle, mümkün değil.



Bu yüzden X-Men serisi ve Wolverine karakterinin haklarını elinde bulunduran 20th Century Fox şirketi, Old Man Logan'ı bire bir sinemaya uyarlamak yerine muhtemelen çizgi romanı sadece bir esin kaynağı olarak kullanacak ve yeni bir hikaye anlatmaya girişecek.

Hugh Jackman'ın bir süre önce açıkladığı üzere Wolverine 3, ünlü oyuncunun Wolverine karakterini canlandırdığı son film olacak. Bu yüzden Jackman, proje konusunda çok hassas davranıyor ve bunun mükemmel bir veda olması için elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz ay, filmin senaryosu mükemmel olmadığı sürece sete çıkmayacağını açıklayan Jackman, anlaşılan bu kez çizgi roman hayranlarını üzmeyecek gibi görünüyor.

Eğer yapım takviminde herhangi bir değişiklik olmazsa yeni Wolverine filminin 03 Mart 2017'de vizyona girmesi planlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder