-->

Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu


Çoğu insan etrafında gözüne çarpan kareleri ölümsüzleştirmek ister. Bunun için bir fotoğraf makinesi alır ve çekimlere başlar. Fotoğraf çektikçe kendinde bir cevher olduğunu düşünür ve bunu hobi haline getirir. Bu zincir profesyonel bir fotoğraf makinesi alma halkası ile devam eder. Peki bundan sonra fotoğraf çekmek yeterli olur mu? Fotoğrafları başkalarına göstermeyip onların çektiğimiz fotoğraflar karşısındaki düşüncesinin almayacaksak fotoğraf çekmenin ne anlamı kalır? İşte bu yüzden her fotoğrafçının bir portföy sayfası olması gerekir.

Kendinizi Tanıtın


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

Eğer fotoğraflarınızdan para kazanmak istiyorsanız kendinizi her yerde reklam etmelisiniz. Müşteri bulmak için bu olmazsa olmaz bir adımdır. Bunu yapabilmek için de bir platform gerekir. Günümüz şartlarında en ekonomik ve en basitinden hazır site hazırlama servislerinden birini kullanarak site hazırlayarak bu platformu oluşturabilirsiniz. Size tavsiyem Tumblr veya 500px. Şu an için en popüler olanlar bunlar.

Topluluklara Katılın


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

Kendinizi tanıttıktan sonra çektiğiniz fotoğraflara göre size teklif gelebilir. Bu teklifleri değerlendirerek bir stüdyoda işe başlayabilirsiniz. Eğer teklif gelmezse teklifi sizin yapmanız gerekir. Bunu yaparken de karşı taraf sizden bir portföy isteyeceği için bir sitenizin olması şart.

Buradaki topluluk kavramını sadece stüdyo ile nitelendirmek doğru olmaz. Bir başka yol olarak yarışmalara katılabilirsiniz. Eğer yarışmayı kazanırsanız kendinizi tanıtmanıza fazlasıyla faydası olacaktır. Kazanamazsanız bile yarışmaya katılan kişilerle kaynaşıp tecrübelerinizi paylaşırken de bir çevre edinebilirsiniz.

Yeniliklere Açık Olun


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

Yuvarlanan taş yosun tutmaz misali sürekli kendinizi geliştirmeye bakın nerede bir etkinlik var hemen ona katılın. Profesyonel fotoğrafçılarla görüşün, tanışın. Yeni çıkan fotoğrafçılıkla ilgili kitapları hemen temin edin.

Rahat edeceğinizi düşünerek yalnız başınıza doğanın derinliklerinde sürekli fotoğraf çekerek de kendinizi geliştirebilirsiniz ancak bu diğer yöntemden daha uzun sürebilir. Fakat uygulama odaklı olduğundan kalıcı olabilir. Yine de iki yöntemi bir eşit tutarsanız sizin için daha iyi.

Düğün Fotoğrafçılığı


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

Bu işi yapmak büyük sorumluluk gerektirir ve profesyonellik ister. Bu kadar zorluğuna rağmen getirisi de çoktur. Daha çok referans ve daha çok ödeme gibi. Bu işe geleneksel düğün fotoğrafçılığından daha yenilikçi ve farklı bir stil ile yaklaşmanız gerekir ki diğer fotoğrafçılardan farkınız olsun.

Bu işin şöyle de bir durumu var: Siz ne kadar profesyonel olursanız olun karşınızdaki çift, çektiğiniz fotoğrafların hiçbirini beğenmeyebilir. Bu durum da sizin motivasyonunuzu düşürüp ilerde yapacağınız işleri de etkiler. O yüzden bu alana yönelecekseniz kendinizi iyi tanıyıp karşılacağınız durumlara hazırlıklı olmanız gerekir.

Spor Fotoğrafçılığı


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

İşin aslı günümüz şartlarında spor fotoğrafçılığı bu sektörün en iyi dalı. Spora büyük ilgi duyan bir topluluk olarak spor haberlerini de okumadan edemiyoruz. Demek istediğim şu: Mesela gittiğiniz bir maça bu sefer fotoğraf çekmek için gidin. Çektiğiniz fotoğrafları internet sitenizde yayınlayın. Belirli bir takipçi kitlesi edindiğinizde fotoğraflarınız için birkaç medya sitesinden teklif gelecektir. Eğer çekimleriniz beğenilirse uzun süreli bir anlaşma yapıp geçiminizi dahi bu yolla sağlayabilirsiniz.

Buradaki kilit nokta sporu bir türle sınırlandırmamanız. Mesela beğenmeseniz bile bir tenis maçına gidin. Yüzme yarışmasına gidin. Fotoğraf çekme bahanesiyle farklı spor dallarıyla da tanışmış olursunuz.

Baskılarınızı Satın


Fotoğraf Çekerek Para Kazanmanın 6 Yolu

Bu yöntem para kazanmanın en zor yoludur. Çünkü baskıları çıkarttıktan sonra elinizde kalma ve boşa gitmesin diye evinizin duvarlarına asma ihtimaliniz var. Ama bu yöntemin güzel bir yanı var. Eğer çekimlerinizin kaliesine güvenmiyorsanız fotoğrafınızın üstüne etkileyici bir söz yazıp albenisini artırabilirsiniz.

Düzenlenen fotoğraf galerilerinden haberdar olup baskılarınızı galerilerde sergiletebilirsiniz. İşinizi büyüttükçe fotoğraflarınız için bir sponsor bulup kendi galerinizi bile açabilirsiniz.

Rahat bir uğraş için fotoğrafçılık gayet iyi bir hobi. Ancak yeteneklerini ciddiye alanlar için neden bu hobinin bir getirisi olmasın?

Hayalini bir tutkuya dönüştürmek için imkânın varsa bunu gerçekleştirmek için elinden geleni yap.