-->

Seyahat Etmenizi Sağlayacak 10 Harika Meslek


Google’da ‘’seyahat gerektiren meslekleri’’ aradınız mı hiç? Bir deneyin; şüphesiz her zaman ki gibi uçuş görevlileri, gemi turları düzenleyen şirketler ve uluslararası yardım çalışanları çıkacaktır. Diyelim ki, seyahat etmekten hoşlanıyorsunuz; ancak fıstık gibi bir hizmetin ateş pahası olması, sıkışık yerlerde konaklamak ve yoksul ülkelerde zaman geçirmek size göre değil. Hemen endişelenmeyin. Kimsenin aklına bile gelmeyen, alışılmışın dışında, seyahat gerektiren işlerden oluşan bir liste hazırladık.
Hayalleriniz var ve gerçekleştiremiyor musunuz? Bir dünya turu yapmak istiyorsunuz ama işiniz buna engel mi oluyor? Bir de şu mesleklere göz atın:

10Çocuk Bakıcılığı

Maaş: 1000 – 2000 dolar
Geliri çok yüksek olmasa da, tüm gün çocuklarla vakit geçirmekten rahatsız olmayacaksanız, çocuk bakıcısı olmak, dünyanın farklı ülkelerini gezip görmek açısından harika bir seçimdir. Kalacağınız yere bağlı olarak alacağınız ücret de değişebilir.
Şirketlerle ya da ailelerle yapacağınız anlaşmalar birkaç ay kadar sürebildiği gibi; birkaç hafta gibi kısa bir zamanı da kapsayabilir. Bu sayede hayatınızda hiç görmediğiniz yerlere gidebilir, farklı ülkeleri dolaşabilirsiniz. Hatta birçok aile, tatile giderken çocuk bakıcılarını da yanında götürüyor. Yaramaz, hırçın çocuklarla ve devamlı akan burunlarla baş edebilirseniz, çocuk bakıcılığı sizi hayallerinize yaklaştırabilir.
Örneğin; canınız hangi Fransız peynirini çekiyorsa Fransa’da yiyebilir ya da İstanbul’un tarihi mimari yapılarını yerinde ziyaret edebilirsiniz.

9Düğün Fotoğrafçısı

Maaş: Bir Düğün için 600 Dolar – 5000 Dolar
Egzotik yerlere seyahat edip mutlu çiftlerin fotoğraflarını çekerek para kazanmak istemez misiniz? Eğer gerçek bir yeteneğiniz varsa ve adınızı dilinden düşürmeyen müşteriniz varsa bu iş tam size göre…
Özel bir adada evlendiğinizi hayal edin, daha önce orda bulunan tanımadığınız birini kiralamak yerine, elbette tarzına aşina olduğunuz bir fotoğrafçı getirmek isteyeceksiniz. Düğün fotoğrafçılığının tek zor yanı, çiftlerin size bedava tatil yapıyormuşsunuz gibi davranması ve işinizi para kazanmanın kolay bir yolu olarak görmesidir. Öyle olsa bile tüm zamanınızı çalışarak geçiriyorsunuz. Bazıları ulaşım ve konaklama giderlerinizi karşılamasa da hakkınızı fazlasıyla ödeyebilir. Bu alanda başarılı olmak için iyi taktikler geliştirirseniz maaşınız da büyük ölçüde değişecektir.

8Sportif Menajer

Maaş: 40 Bin Dolar – 50 Bin Dolar
Sportif bir yönünüz mü var? Atletik işveren olmak belki de harika bir meslek. Çoğu yurt içi seyahatleri olsa da; zaman zaman çeşitli ülkelerdeki okullara geleceğin yıldızlarını keşfetmek için de seyahat ediyorlar. Bu sayede çeşitli maçları izleyebilir, antrenman ve turnuvalara katılabilirsiniz. Bunlar için de ekstra ücret ödemiyorsunuz.

7Özel Gün Organizatörü

Maaş: 35 Bin Dolar – 60 Bin Dolar
İyi bir firmayla çalışıyorsanız, özel gün organizatörü olarak büyük ölçüde seyahat edebilirsiniz. Bu alanda çok uluslu birçok şirket, farklı şehirlerde ofislere sahip. Tüm çalışanları bir araya getirip kaynaştırmak ve işlerle ilgi konularda iyileştirmeler yapmak için yılda bir ya da birkaç kez konferans düzenleniyor. Sadece politikacılar ya da büyük şirketlere yönelik organizasyonlar düzenlenmiyor. Aynı zamanda düğün, nişan ve büyük doğum günü partileri için de organizatörlere ihtiyaç var.

6Roadie

Maaş: 53 Bin Dolar – 80 Bin Dolar
Müzik ve sanat hayranları! Saatlerinizi çalan ağır işlerde çalışmayı bir yana bırakın. Bir orkestrada roadie olarak inanılmaz performansların sergilendiği konserlerde, tiyatrolarda, sirk alanlarında bulunabilir, bu deneyimleri siz de yaşayabilirsiniz. İş dışı zamanlarınızı uyumakla geçireceğiniz zor bir meslek olduğunu bilmenizde fayda var. Doğru bir firmayla çalışıyorsanız gitmeniz gereken her yere çabuk ve kolay ulaşabilirsiniz. Her performans sonrası partiler ve düzenlenen kutlamalar işin en güzel yanı. Bir roadie olarak haftada 1500 – 2000 dolar kazanabilirsiniz.

5Saha Bakım Mühendisi

Maaş: 62 Bin Dolar – 82 Bin Dolar
Teknoloji çağında yaşıyoruz ve hayatımızı ele geçiren makineler de zaman zaman bozuluyor. Tam da burada işin içine, saha bakım mühendisleri giriyor. Bu özel mühendisler küçük ve büyük makinelerin bakımını yapıyor ve önemli makineler üzerinde çalışıyor. Hatta onların bilgisine ihtiyaç duyulan zamanlarda çeşitli ülkelere de seyahat ediyorlar. Bunun için her şeyden önce iyi bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Standart saatlerde çalışmak size eziyet gibi geliyorsa, bu alt uzmanlık alanına yönelmek iyi bir fikir olabilir.

4Danışman

Maaş: İş Sahasına göre Değişiyor.
Herkesin bir uzmanlık alanı vardır. Finansal ticaret, bilişim teknolojisi, veri analistliği, işletmecilik ya da iç tasarım… Hangi alan olursa olsun bilgi ve becerilerinizden yararlanmak isteyen müşterilere alanında uzman bir kişi olarak kendinizi gösterin. Bunu yapmak için alanında uzman olmanız gerekiyor.
Eğer yeterince iyiyseniz, aynı ya da farklı ülkedeki müşterilerinizin ofislerine onlarla tanışmak ve seyahat amaçlı gidebilirsiniz. Hiçbir zaman bir sonraki seyahatinizi tahmin edemiyorsunuz ve her danışmanlık hizmetinden sonra bulunduğunuz şehrin tüm güzel yönlerini keşfetmek için çok zamanınız kalıyor. Günler ya da haftalar boyu aynı yerde bulunmak zorunda değilsiniz. Bu sayede her gününüz bambaşka geçebilir.

3Mali Denetleyici

Maaş: 44 Bin Dolar – 90 Bin Dolar
Eğer iyi bir eğitim aldıysanız, mali denetleyicilik size dünyanın her yerinden müşterilerle çalışabilme imkanı sunar. Muhteşem seyahat olanakları ve rehber eşliğinde iş seyahati yapabilirsiniz. Bu iş gezileri birkaç gün de sürebilir; birkaç ay da…
Örneğin; bütün bir kışı Hong Kong’da geçirmek çok büyük bir şanstır. Maaşınız 44 bin ile 90 bin dolar arasında değiştiğini tüm uçuşlarınızın ve otel masraflarınızın da karşılandığını unutmayın. Böylece maaşınızın tamamı cebinize kalıyor. Aslında bu iş elinizi cebinize atmadan, yeni yerler keşfetmenizi sağlıyor.

2Diplomat

Maaş: 40 Bin Dolar – 100 Bin Dolar
Diplomat deyince akıllara, tüm dünya ülkeleri hakkında bilgisi olan, siyaset bilimi üzerine doktora yapmış ve devlet başkanları ile iletişimde olan kişiler geliyor. Bu işle ilgili farklı pozisyonlar da var. Kanada ve diğer Amerikan üniversitelerinde dışişleri sınavlarına katılabilir, idari destek, sağlık bilimleri ve ekonomi gibi alanlarda uzmanlaşabilirsiniz. İşte size değişik ülkeleri gezme olanağı sağlayan bir meslek daha…

1Demiryolu Mühendisi

Maaş: 100 Bin Dolar.
Demiryolu şirketleri her bir trende büyük oranlarda malzeme taşır ve ürün sevkiyatının güvenli bir şekilde nasıl yapılacağını iyi bilir. Demiryolu işçileri ve mühendisleri, çok sayıda otomobil ve malların zamanında, zarar görmeden, yüksek standartlarda ve düzenli olarak taşındığından emin olmalılar. Demiryolu çalışanları hem değişik ülkeler gezip görebiliyor hem de birçok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar iyi kazanıyor.