-->

Google X laboratuvarı yeni nesil bataryalar geliştiriyor



Google X laboratuvarı yeni nesil bataryalar geliştiriyorGoogle X laboratuvarı akıllı telefonlarda daha hızlı şarj olup, daha uzun süre dayanabilecek yeni nesil bataryalar geliştiriyor.

Google Glass, şoförsüz araba, Project Loon ve Android Home gibi pek çok önemli projeye imza atan Google X laboratuvarları şimdi de batarya konusunda önemli avantajlar sağlayacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Yeni batarya teknolojisinin giderek genişleyen ürün dünyasına ve yeni teknolojilere hayat vermesi amaçlanıyor. Yeni teknolojinin Google’ın Nexus cihazları için daha uzun bir pil ömrünün kapılarını açmasına kesin gözüyle bakılırken, şirketin söz konusu teknolojiyi elektrikli otomobil, genel sağlık, robot teknolojileri ve iletişim alanlarına da yayacağı söyleniyor.

Google, kendi bataryalarını üretmek için Google X laboratuarına bağlı, şu an için sadece dört kişilik bir takımı görevlendirdi. 2012 yılında Google'ın kendi akıllı cihazları için üretilen bataryaları incelemek ve denetlemek için kurulan takım artık kendi bataryasını geliştirmek için çalışacak. Batarya yapımında önceden Amerikalı teknoloji firması Apple ile iş birliği yapan Dr. Ramesh Bhardwaj’ın önderliğinde çalışma yapacak olan ekibin kısa zaman sonra akıllı telefon batarya ömürlerini uzatması bekleniyor.

2012 yılında kurulan bu küçük ekip özellikle katı halde bulunan, ısıya ve darbelere dayanıklı, hızlı şarj olabilen ve enerjisini kolay kaybetmeyen bataryalar üretecek. Üretimi kolay ve maliyetinin düşük olması amaçlanan bataryaların, aynı zamanda giyilebilir teknolojilere uyumlu olmak için esneme özelliği de bulunacak. Bükülebilen bataryalar, Google'ın kan şekeri ölçen kontak lensi gibi ürünlerde kullanılacak.

Bu pilin geliştirilmesi için DYSON ile beraber ilerleyen Google X Laboratuvarları araştırma için 13 milyon dolar daha yatırım aldılar. Google X Laboratuvarlarının ödenek alması demek, konuyla ilgili sağlam gelişmeler olduğunun bir göstergesi olarak tanımlanıyor. 
NOT: BU YAZI ALINTIDIR : KAYNAK :http://www.aktuelinternet.com/