-->

DENİZ'İN SERÜVENİ 1.Bölüm

  Deniz "Gençler burayı dinleyin " diye bir ses ile uyuya kaldığı masasından uyandı .Birden öğretmen ile göz göze gelmekten kaçınarak Aslı'ya baktı .Aslı her zaman dersleri dinleyen başarılı bir öğrenci olmuş hatta gözlük takmaya başlayınca 1 kilometre uzaktan Aslı'yı gören kişiler bile onun zeki , çalışkan, başarılı bir kariyeri olduğunu anlardı. Ama Deniz her zaman hayatında eğlenceyi ön plana çıkarmış dersleri ve aile sini ikinci plana atmış bir insandı . 
   Yine sınıfta uyumuş öğretmenin bağırmasıyla uyanıp kendine geldi . Kendi kendine "Acaba saat kaç ? "diye sordu. Ve yine kendi sorusunu kendisi cevaplayarak kolundaki saate baktı . Saat on biri  otuz beş  geçiyordu  buda dersin bitmesine az kaldı anlamına gelir .İşte böyle Deniz garip garip düşünürken vakit geçmiş zil çalmış hatta sınıfın yarısı dışarıya akın etmişti . 
    Tam ayağa kalkacakken yanına gelen Meryem "Kanki hadi kantine gidelim ben acıktım hem öğlen de oldu bütün gün oturup duruyorsun zaten .Hem bir hava almış olursun." dedi.
   Deniz ile Meryem kantine doğru yol almaya başladılar. Sonra birden Deniz'in aklına bu gün beş ders olduğu geldi ve Meryem'e dönerek "Mal beni niye buraya getirdin bu gün beş ders var hadi gidelim" Meryem' şaşırarak "unutmuşum kanki ne kızıyorsun da hem zaten şu derslerden insanda kafamı kalıyor "
                                                                            ......................................
      Ding dong ....    Ding dong  kapının silini duyan İrem hızlıca kapıya yönelir içinden tam  da sırasıydı der. "Bu kapıda her zaman işim olduğun da çalar zaten." Diye söylene söylene kapıyı açar. Karşısın da Deniz ile Meryem'i bulan İrem "geldiniz mi?" diye sorar Deniz kızgın bir şekilde "Yok daha gelmedik!" "Kızım sen mal mısın burdayız ya işte Allah Allah" " İyi tam zamanında geldiniz. Bende yemeği yapıyordum ."Der .
  Hep beraber içeri geçtiler .
Meryem İrem'e hitap ederek :
-İrem gelirken ne oldu biliyor musun ? diye sordu .
İrem:
-Kızım ne biliyim ben ne oldu daha anlatmadın ki.
deniz:
-İlla anlatacaksın demi Meryem:
-Ama anlatmasam olmaz bu haber kaçmaz.
deniz:
Bu mu haber alt tarafı salağın biriyle çarpıştım yani.
Meryem:
-Salak mı  ? Nasıl göz göze geldiğinizi gözlerimle gördüm.
Deniz ile Meryem konuşurken İrem bekleyin de yemek yaparken konuşalım .Dedi.
Hep beraber sustular ve yemeği mutfaktan getirip genelde oturma odası olarak kullandıkları odada  yemeklerini yerken