-->

Pokemon Go Fırtınası Gıda Sektörüne Sıçradı

Pokemon Go Fırtınası Gıda Sektörüne Sıçradı: Pokeburgers

Pokeburgers
Dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go'nun diğer sektörlere sıçrayacağı bilinen bir gerçekti. Bir takım girişimcilerin oyunla alakalı veya alakasız çeşitli projeler ürettiği furya geniş bir alana yayıldı. Şimdi dePokeburgers adıyla satışa sunulan birbirinden lezzetli hamburgerler çok konuşuluyor. 
Öncelikle kısa bir hatırlatma yapalım. Pokemon Go'nun nasıl bir oyun olduğunu daha iyi idrak etmek açısından bu hatırlatmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Oyun tam 5 kategoride Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi: ilk ayında en çok hasılat elde eden oyun ($206.5 milyon dolar), ilk ayında en çok indirilen oyun (şimdilik 130 milyon indirilme) uluslararası platformlarda ilk ayında en çok tepede duran oyun (indirilme sayısı baz alınarak) - 70 farklı ülkede,  uluslararası platformlarda ilk ayında en çok tepede duran oyun (elde ettiği hasılat baz alınarak) - 55 farklı ülkede, kısa zamanda 100 milyon dolar kazanan mobil oyun (sadece 20 gün sürdü).
Yukarıda rekorlar kitabına girdiği kategoriler yazılı. Şimdi böyle bir oyunun diğer sektörleri etkilememesi neredeyse imkansız görünüyor. Pokemon kurabiyeleri ve pastalarını daha önce görmüştük ama bu Pokeburger'lar oyunun gıda sektöründe nasıl bir ivme kazandırdığını gözler önüne seriyor. Avustralya'nın Sydney kentinde bir mekanın yarattığı hamburgerlere ilgi çok büyük. 3 Eylül tarihine kadar sınırlı miktarda satışta kalacak hamburgerlerin fiyatı da cep yakıyor: 11,39 Dolar